حکم نماز در زمان لکه بینی از دیدگاه امام خامنه ای
لکهبینی، خونی است که زنان در غیر از زمان قاعدگی میبینند. در این زمان، بانوان باید اعمال خاصی را برای نماز خواندن و دیگر اعمال عبادی انجام دهند، بنابراین باید با حکم نماز در زمان لکه بینی نیز آشنایی کافی داشته باشند.گاهی پیش میآید که بعضی زنان در پاک شدن از حیض شک میکنند و بنابراین نمیدانند خونی که از آنها خارج شده در واقع حیض است و یا استحاضه و در نماز خود شک می کنند در اینجا با حکم نماز در زمان لکه بینی خامنه ای آشنا خواهید شد
حکم خواندن نماز در زمان لکهبینی چیست؟
بانوان در دوران قاعدگی خود، نباید بعضی از اعمال عبادی مانند نماز و روزه را به جا آوردند. گاهی پیش میآید که زنان در دورانی جز دوران قاعدگی خود، لکهبینی دارند و نمیدانند که حکم لکهبینی با حکم حیض تفاوت دارد یا نه. در این متن حکم نماز در زمان لکه بینی از نظر مراجع تقلید را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید!
لکه بینی چیست و در فقه چه نامیده میشود؟
خونریزی در دورانی غیر از دوران قاعدگی (یعنی در زمان بین دو حیض) خونریزی طبیعی نیست و به آن لکهبینی میگویند. میزان خونی که در لکهبینی دیده میشود، بین زنان مختلف و در زمانهای مختلف متفاوت است اما معمولاً بیشتر از چند قطره نیست؛ بنابراین مهمترین نشانه تشخیص آن همین است که درون چرخه طبیعی قاعدگی رخ نمیدهد. لکهبینی علل مختلفی دارد. از دلایل شایع آن میتوان به عدم تعادل هورمونی، بارداری و خشکی واژن اشاره کرد.
لکهبینی در ادبیات فقهی، استحاضه نامیده میشود. استحاضه سه نوع دارد و حکم نماز در زمان لکه بینی با توجه به نوع آن مشخص میشود، بنابراین خوب است در اینجا با سه استحاضه آشنا شویم:
–استحاضه قلیله: خونی که هنگام داخل کردن پنبه به فرج، پنبه را آلوده نکند و از پنبه نگذرد.
–استحاضه متوسطه: خونی که پنبه را آلوده میکند و از آن میگذرد، اما بر دستمالی که زنان هنگام عادات ماهیانه استفاده میکنند (نوار بهداشتی) جاری نشود.
–استحاظه کثیره: خونی که از پنبه بر دستمال جاری میشود.
حکم نماز در زمان لکه بینی از دیدگاه امام خامنه ای :
همان طور که اشاره شد، زنان در دوران قاعدگی خود، نباید بعضی از اعمال عبادی مانند نماز را به جای آورند و همان طور که میدانید، لکهبینی خروج خون از واژینال جدا از دوران قاعدگی است. موضوعی که سعی داریم در این مطلب به آن بپردازیم احکام نماز در زمان لکه بینی است. در ادامه نظر یک تن از مراجع عظام تقلید را در این باره بررسی میکنیم:
نظر آیت الله العظمی خامنهای
استحاضه قلیله: زن باید برای هر نماز جداگانه وضو بگیرد و ظاهر فرج را تمیز کند و بنا بر احتیاط واجب، پنبه یا دستمال را نیز عوض کند.
استحاضه متوسطه: زن برای نماز خواندن باید روزانه یک بار غسل کند، اما برای هر نماز جداگانه وضو بگیرد.
استحاضه کثیره: علاوه بر کارهای استحاضه متوسطه، باید برای هر نماز دستمال عوض شود. همچنین سه بار در روز باید غسل شود: قبل از نماز صبح، قبل از نماز ظهر و عصر و قبل از نماز مغرب و عشا. اگر بین نمازهای ظهر و عصر یا بین نمازهای مغرب و عشا فاصله بیفتد، باید برای نماز عصر و عشا نیز جداگانه غسل شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به لوکس بلاگ مراجعه کنید